II. Hell Energy Drink Ózd Rallye

A.- N. abszolút 1. hely
N. csoport 1. hely
N.2 –es géposztály 1. hely

Negyedik megmérettetéséhez érkezett a Csillagvár Bevásárlóközpont – Yokohama Országos Rallye2 Bajnokság mezonye , ezúttal Ózd városa szolgált helyszínéül a futamnak. A verseny ismét két napos volt, pénteken délelott a papírjaink és a versenyautók is átestek a szokásos ellenorzéseken, kora este pedig az átalakított Ózd Városi Stadion várta a prológon rajthoz állókat.

A Rallye2 mezonyének eloször rendeztek ilyen jellegu prológot, a versenyzok és rajongók nagy örömére. Ezt a parádét a nézok szerint nagyon látványos és gyors autózással sikerült megnyernünk . Bár az eredmény nem számított bele a verseny értékelésébe, nekünk nagy lökést adott a szombati gyorsasági szakaszokra.

Szombaton 9 gyorsasági szakasz teljesítése várt az elrajtoló mezonyre. A reggeli szervizparkban örömmel nyugtáztuk, hogy ezúttal elkerülnek minket az extrém idojárási viszonyok, így gyorsan félre is tettük az esogumikat. Az elso gyorsaságit teljesítve úgy tunt, sima versenynap lesz a mai, hiszen 6,3 másodperccel nyertük a szakaszt. Ennek ellenére nagyon „pattogósnak” éreztem az autót és csökkentettem a guminyomást. A következo két gyorsaságira a pattogást iszonyatos csúszkálás váltotta fel, melynek két második hely lett az eredmény, de a vezeto pozíciónkat így is megtartottuk.

A 4. és 5. gyorsaságin növeltük néhány másodperccel az elonyünket , de ahogy az elso körben, az Ózd – Sáta közötti szakaszon, a hegyen felfelé ezúttal sem bírtunk a legnagyobb ellenfelünkkel és jóval erosebb autójával és csak a második legjobb ido volt a miénk.

 

Az utolsó körnek 6,1 másodperces elonnyel vágtunk neki, amit a putnoki és a királdi gyorsaságin elért újabb szakaszgyozelmekkel 13 másodpercre növeltünk. Ezeket a másodperceket beosztva egy biztonságos autózással teljesítettük az utolsó szakaszt és így 10,3 másodperccel megnyertünk a II. Hell Energy Drink Ózd Rallyet. 

Végre volt egy teljesen problémamentesnek mondható versenyünk, ahol sikerült aránylag simán megeloznünk a magasabb kategóriában, erosebb autóval induló versenyzoket . Így ismét nagy lépést tettünk a bajnoki cím megszerzése felé, hiszen ezzel a gyozelemmel átvettük a vezetést a bajnoki ponttáblázaton.

A szervezoknek köszönhetoen a Sport1 Tv 6 alkalommal beszámolt errol a csodálatos eredményrol, aminek nagyon örülünk, hiszen így maximálisan kiszolgálhattuk a szponzorainkat illetve a rajongóink is viszont láthattak minket egy országos tv-csatornán!

 

Köszönjük a támogatást:

Forgács Tamás, Mv-Profil Kft., Fa- Forg- Tech Hungária, Szalontai Szeszfozde, Jákob György, Ink-jet Kft, Ben-Siker Kft, Tiszatextil Kft, Templomtó-Folyás, Csikó Tamás, Szemán Jeno, Kisgép Központ, Tettman Bt, Törpe-Vill Bt, Botos Autósbolt, Ford Sat Kft
[Föoldal] [A csapat] [Az autó] [Képek] [Éves beszámoló 2006]