14. MC Rally beszámoló
Egy körön múlt az abszolút első hely

A vasárnapunk egy kicsit pánikosan kezdődött, amit a gyorsasági szakaszokon leszakadó eső okozott! Hosszú tanakodás és 50 telefonhívás (a pályákon kintlevő ismerősökkel) után eldöntöttük, hogy vizes gumikkal vágunk neki az első körnek!

Az első bükkszentkereszti gyors céljában az időeredményünket látva bebizonyosodott, hogy jó döntés volt a vizesgumi, mert mi voltunk a leggyorsabbak ezen a szakaszon! Már az utolsó kanyarokba furcsa hangokat hallottunk az autó bal elejéből, kigurulva a beíróból megálltunk, hogy megnézzük mi lehet az? A baj egyáltalán nem volt nagy: csak elhagytuk az összes felni csavart!!! Pityu szerette volna lelazítani a csavarokat, hogy levegye a kereket, de sajnos nem volt mire rátenni a keresztkulcsot! A sárvédő tartotta a kereket, h ne essen ki! Még szerencse, hogy csak a cél után… Ha párszáz méterrel hamarabb esnek le a csavarok, akkor abból biztos nagy perec lett volna!!!

A második gyorsot szintén megnyertük!

A harmadik gyors beírójában nem volt kicsi az őrjöngés! Az igaz, hogy az időnk jobb volt, mint a Turi Tomié, de ezt úgy sikerült elérni, hogy a királdi körgyorson egy adminisztrációs hiba miatt egy körrel kevesebbet mentünk! NO KOMMENT! Elnéztük! Bambák voltunk! Van erre egy jó idézet: „…elkúrtuk, nem kicsit, nagyon…” A versenykiírás értelmében erre a gyorsra megkaptuk a kategória legrosszabb idejét és 300 másodperc büntetést és ezzel akkora hátrányba kerültünk, amit esélytelen lett volna behozni! Na de ha már egyszer autóverseny, akkor megyünk, ahogy csak a csövön kifér!A következő 5 gyorsasági szakaszból 3-at megnyertünk, a másik kettőn pedig 1 illetve 2,9 másodperccel csúsztunk le az első helyről!

Az utolsó gyors rajtja előtt Robi sikeresen kint felejtette a motorháztetőn a telefonját, aminek az árát valószínűleg már rég eldiszkózta az ott álló 3 fiatalember!

Egy nagyon kalandos versenyen vagyunk túl, kaptunk hideget- meleget bőven. A gyorsokon elért eredményekkel maximálisan elégedettek vagyunk. Ha nincs a 3-as gyorson az a kis baki, 53 másodperccel nyertük volna meg abszolútban a 14. Mc Rallye2-őt! De az időbüntetés miatt sajnos csak abszolút 16.-ok lettünk, de még így is hazahozhattuk az N2-es kategória 2. helyezésének járó serlegeket és bajnoki pontokat!

[Föoldal] [A csapat] [Az autó] [Képek] [Éves beszámoló 2006]