Majdnem megint nem jött össze !
Baranya kupa beszámoló

Mi is azok közzé tartoztunk, akik slickkel rajtoltak el az első gyorson a szakadó esőbe. Ez sajnos az időnkön meg is látszott, rögtön közel 1 perces hátrányba kerültünk!
A második gyorsra még szintén nem voltunk felkészülve esőgumival, így a hátrányunk is gyarapodott néhány másodperccel!
A szervízben a fiúk átnézték az autót, de egy kis fénysérülésen kívül, melyet egy kiálló tuskó okozott, más hibát nem találtak! Feltették a következő körre ideális gumikat, így kicsit nagyobb lelkesedéssel vágtunk neki a következő gyorsoknak.
A 3. és 4. gyorsot megnyertük, és a hátrányunkból is faragtunk egy keveset, de még mindig csak az abszolút 3. helyen álltunk.
Az autó is megijesztett egy picit, ugyanis a 3. gyors utolsó kilométerénél furcsa hangok jöttek és erős rázkódást lehetett érezni a jobb elejéből! Rögtön a miskolci kerékanya elhagyós történet jutott eszünkbe, de a beíróban a fiúk megnyugtattak, hogy azok mind megvannak! A következő tippünk a rázkódásra a féltengelyek volt.

A fiúk kicserélték a jobb oldali féltengelyt a szervízben, majd átrakták az esőgumikat, mert időközben kisütött a nap és a pályák teljesen felszáradtak!
Az utolsó előtti gyorsasági előtt még a 3. helyen álltunk 7,7 másodperccel lemaradva az első helyezett mögött! Nem titkolt célunk volt, hogy megnyerjük a versenyt, ezért nagyon bevállalósan és őrült módjára toltuk át az 5-ös gyorsot, aminek az eredménye az lett, hogy 4,4 másodperccel átvettük a vezetést!
Az utolsó gyorsra a feladat adott volt: megtartani ezt a nem túl nagy előnyt, ami nem volt egyszerű, hiszen az ellenfelek nagyon jók!
Az előzőhöz hasonló kemény szakasz után sikerült 3,6 másodpercet megtartani az előnyünkből, és így megnyertük az Országos Rallye2-es Bajnokság 3. futamát, a Baranya Kupát!
Az céldobogó után a Technikai Bizottság szemügyre vette a féknyergeinket és a katalizátorunkat és mindent rendben találtak!

Balszerencsésen indult a versenyünk és ezért az utolsó méterekig hatalmasat küzdöttünk az ellenfelekkel, az időjárással és az autóval, de végül nekünk jött ki a legjobban a lépés!
A két mínuszos verseny után már nagyon rá fért már a csapatra és persze a ponttáblázatra is a jó eredmény! Köszönjük a szervíznek és támogatóinknak!

[Föoldal] [A csapat] [Az autó] [Képek] [Éves beszámoló 2006]